Annonce

Annonce

Rundvisning i marken

ØkologiRådgivning Danmark vil med en ny erfagruppe skabe et forum for unge landmænd, hvor de kan diskutere med ligesindede. Arkivfoto. Foto: Irene Brandt-Møller.

Erfagruppe skal udvide unge økologers netværk

ØkologiRådgivning Danmark er på vej med en erfagruppe, der har til formål at udvide unge økologers faglige og sociale netværk.

Det kan være svært at etablere og begå sig som ung landbruger, men et stærkt netværk er ofte en stor hjælp. Det oplever rådgiverne fra ØkologiRådgivning Danmark i hvert fald af og til. Derfor kommer de nu med deres bud på en måde at samle de unge i et netværk.

Det sker i form af en ny erfagruppe for unge landmænd, ansatte i landbruget og andre interesserede. Overordnet ønsker de at diskutere faglige emner og samtidig drøfte, hvordan det er at være ung i erhvervet.

”Idéen er, at det skal være lige så meget en social gruppe som en faglig gruppe. Vi vil gerne skabe et socialt netværk, der er fagligt funderet,” fortæller planterådgiver Mads Juul, som sammen med to kollegaer står for den nye erfagruppe.

De tre unge rådgivere håber at skabe et forum, hvor de unge økologer kan sparre med ligesindede. Tilsammen bidrager de desuden selv med en bred viden om bl.a. kvæg, grovfoder og planteavl.

Emner og mødetidspunkter bliver endeligt besluttet sammen med deltagerne, men Mads Juul peger eksempelvis på etablering som et af flere oplagte emner.

”Vi har oplevet, at det kan være svært at etablere sig. Den efterhånden største udfordring er at få finansiering på plads, så her kunne det være oplagt at samle erfaringer om finansieringsmuligheder. Ved andre faglige emner er målet også at kunne samle erfaringer - gerne på tværs af driftsgrene,” siger han.

Flere artikler fra samme sektion

Der er penge i at planlægge sin mark i god tid

FAGLIGT TALT: Det er nu, man skal følge op på 2022-sæsonen og vurdere, hvad man skal arbejde med, inden næste sæson begynder.

05-07-2022 3 minutter Fagligt talt,   Planteavl

Økologisk gods på Djursland viser, hvordan naturhensyn i landbruget øger biodiversiteten

Stenalt Gods, der har været drevet økologisk i snart 25 år, tager særlige hensyn til insekterne og fuglene, og det kan ses på dyrelivet.

04-07-2022 2 minutter Nyt fra Icoel,   Biodiversitet,   Natur

Nyt værktøj skal udvikle bæredygtig griseproduktion

KRONIK: Økologiske landmænd vil gerne bidrage med mindre drivhusgasproduktion, og en af måderne at gøre det på er at bruge foder med et mindre klimaaftryk.

29-06-2022 4 minutter Nyt fra Icrofs,   Kronik,   Svin